Onze services

Duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen eenvoudiger te financieren met NHG

Energiebesparende maatregelen: win-winsituatie

Zonnepanelen op je dak, een waterpomp onder je huis en isolatie van de muren en de vloer: energiebesparende maatregelen dragen bij aan een beter milieu en zorgen daarnaast voor een lagere energierekening. Een win-win situatie dus, maar daar betaal je natuurlijk wel wat voor. Het treffen van zulke energiebesparende voorzieningen is een grote investering. Gelukkig kun je de kosten meefinancieren in je hypotheek. Ook als je een hypotheek met NHG afsluit.

Meer lenen als je maatregelen neemt

Als je een huis koopt, kun je daar normaal gesproken 100% van de woningwaarde voor lenen. Het maximale leenbedrag voor een hypotheek met NHG komt daarmee uit op € 247.450. Ben je van plan om energiezuinige maatregelen te treffen in de nieuwe woning? Dan geldt er een uitzondering. Je mag dan tot 106% van de woningwaarde lenen, waardoor de NHG-kostengrens op € 259.700 komt te liggen. Voorwaarden zijn wel dat je de hypotheeklasten kunt blijven betalen en dat je het hele bedrag ook daadwerkelijk gebruikt voor het energiezuinig maken van de woning.

Verbouwing meefinancieren met NHG: zo zat het eerst

Erg fijn dat je meer kunt lenen als je je nieuwe woning energiezuinig wilt maken. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker om de maatregelen te treffen. Toch moest je er voorheen behoorlijk wat voor doen als je aanspraak wilde maken op die 106% van de woningwaarde. Je moest bijvoorbeeld vooraf aan de hypotheekaanvraag een offerte aanleveren van het bedrijf dat de maatregelen zou gaan uitvoeren. Best een tijdrovend klusje. Tijd dat je misschien niet hebt, omdat je hypotheek snel geregeld moet worden.

Verduurzaming van woningen

Het aanvraagproces was dus niet efficiënt, maar daar is nu dus verandering in gekomen. Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de organisatie achter NHG, heeft de voorwaarden namelijk aangepast. Ze hopen zo de verduurzaming van woningen te stimuleren. Het is met de nieuwe regels immers een stuk makkelijker om energiebesparende maatregelen mee te financieren in je hypotheek met NHG.

Nieuwe regels

Wil jij 106% van de woningwaarde lenen, omdat je jouw woning energiezuiniger wilt maken? Dan hoef je voortaan bij je hypotheekaanvraag alleen nog een kostenspecificatie van de maatregelen aan te leveren. Dat is gewoon een lijst met de maatregelen die je gaat treffen en de kosten daarvan. Achteraf controleert de bank waar jij je hypotheek hebt afgesloten of je het bedrag ook echt aan energiebesparende voorzieningen hebt besteed. Een stuk efficiënter dus!

Onze services

Naast onze diensten op het gebied van hypothecaire financieringen, kunnen wij u ook nog op andere gebieden bijstaan. Bekijk hier een overzicht van onze services:

Start Typing